0
Din Kurv

Energi og ingen træthed eller humørsvingninger

Af Casper Piessenberger. Jeg lærte Ellen at kende gennem en bekendt, som fortalte mig at jeg skulle give hendes behandling en chance. Jeg opsøgte Ellen af flere forskellige årsager.

I august 2019 blev jeg indlagt for blindtarmsbetændelse. Blindtarmen var så betændt, at den sprang under operationen. Det var starten på 30-dages sygeforløb, eftersom jeg senere fik en byld ved blæren og til sidst tarmslyng.

Siden da har min mave aldrig været den samme. Jeg har i månederne efter sygeforløbet været enormt træt og udmattet. Jeg havde mange problemer med at kunne finde kræfterne til at følge med i mit tredje år på gymnasiet. Sygeplejerskerne sagde, at jeg skulle starte ud med let fordøjelige fødevarer, så jeg kunne få mulighed for at få min tarmflora på rette sted igen.

Det skete aldrig, og jeg har i årene lært at leve med at have ondt i maven og vænnede mig til de fødevarer, jeg spiste. Jeg gik ofte på toilet i det første år efter sygeforløbet og senere hen svingede det meget. Fordi jeg var så træt hele tiden, så kompenserede jeg det ved at sove mere end, hvad der plejer at være nødvendigt. Til sidst vænnede jeg mig også til trætheden, men det førte også nogle gange til enorme humørsvingninger. Ud af det fik jeg tit et “burn out”, hvor jeg slet ikke kunne overskue noget som helst.

I sommeren 2021 flyttede jeg til Aarhus og mange nye udfordringer dukkede op i både mit personlige liv samt omstillingen mellem at bo hjemme til ude. Her besluttede jeg mig for at starte hos Ellen i håb om at finde en årsag. I oktober 2021 startede jeg i behandling hos Ellen. Her blev der opdaget en lang række skavanker, der havde hobet sig op med tiden, såsom dårlig tarmflora fra mit sygeforløb i 2019.

Jeg blev instrueret i at undgå visse fødevarer, tage specifikke probiotika og udføre forskellige rutiner af lyde. Alt dette har hjulpet utrolig meget på de førnævnte ting, jeg havde døjet med. Energien/overskuddet er tilbage, og jeg har siden da aldrig oplevet den samme træthed eller humørsvingninger som før.

Mvh.
Casper Piessenberger