0
Din Kurv

Forbedringerne sker meget hurtigere, end det er muligt med medicin

Af Jytte Dybro. I 2009 blev jeg sygemeldt med stress og oplevede mange forskellige symptomer – dødsangst, brystsmerter, fysisk og mental udmattelse, smerter i næsten alle muskler i kroppen. Formåede ikke at få mine basale behov dækket, turde ikke være alene og formåede ikke at tage initiativ til at komme ud og gå. Det var en kæmpe kolbøtte for både min familie og mig da jeg blev ramt. Kom til psykolog en gang som ikke mente hun kunne hjælpe mig, da jeg allerede reflekterede over mit liv og havde den rigtige forståelse af hvordan jeg kom ”på benene igen”, var psykologens tilbagemelding. Egen læge kunne ikke give mig noget antidepressivt, da jeg ikke havde en depression ifølge hans tests.

Trætheden tog total over og de mange gener fra store dele at kroppen, gjorde at jeg ikke formåede at deltage ret meget i mit eget liv. Fik tilbudt Mindfulness via mit arbejde – det hjalp lidt, men heller ikke noget der viste sig rigtig effektivt. Samtidig var jeg desperat for at komme på arbejde igen – tåbeligt kunne jeg se nogle måneder efter hvor jeg var tilbage på mit job. Det kunne jeg ikke indse, mens jeg var helt ”nede i et sort hul”. 

Via min datter fik jeg oplyst, at Ellen arbejdede med en behandlingsmetode som havde hjulpet andre med mange forskellige symptomer bl.a. stress. Blev kørt til min første behandling. I begyndelsen var det svært at overkomme forslagene til livsstilsændringerne. Men for hver gang blev det lettere og lettere da jeg mærkede at min hjerne igen kunne ”arbejde sammen med mig”. De gode resultater opnåede jeg på 4-5 behandlinger.

 

I gang med uddannelsen 10 år efter første møde 

Ti år efter mit eget behandlingsforløb og med forsinkelse af forskellige årsager blev det endelig muligt for mig at komme i gang med uddannelsen. Valgte at tage et års orlov fra mit arbejde for at kunne koncentrere mig heltids på uddannelsen. Som uddannet sygehjælper og ergoterapeut er det helt naturligt at arbejde med sundhed og behandling, hvilket også gjorde det lettere at gå i gang med CS-uddannelsen. 

I behandlingsmetoden har vi fokus på det hele menneske og de bagvedliggende årsager til ubalancerne der opstår i kroppen. Undervisningen er en kombination af teori og praksis. I praktikundervisningen observeres, inspireres og integreres lærte teori ved at være med og opleve det praktiske arbejde i klinikkerne. Ellen deltager nogle gange under praksisundervisningen som observatør og/eller giver feedback. 

Det er virkelig tilfredsstillende at kunne hjælpe mennesker til at få det godt igen, ligesom jeg selv har oplevet det på egen krop. Forbedringerne sker meget hurtigere end det er muligt med medicin, selvom sygehusvæsenets muligheder fortsat er relevante ved akut sygdom og operation. Fremadrettet kunne det være givtigt hvis det etablerede sygehussystem ville indse at begge behandlingsmetoder supplere hinanden godt for den enkelte klient/patient. 

Ikke uvæsentligt ved CS-Metoden er, at man får ryddet op i kroppens ophobede negative oplevelser og følelser, som i det hele billede påvirker vores velbefindende og livskvalitet.

Det kan lyde underligt, men min krop er i dag så meget i balance, at jeg er fri for slidgigt i mine ankler. Har desuden gennem de sidste 34 år i perioder haft iskiassmerter som også helt er væk nu.  Hvis først man har prøvet det er det ikke underligt længere.

Før jeg mødte CS-Metoden har jeg forsøgt mig med forskellige behandlingsmetoder som zoneterapi, akupunktur og kraniesakralterapi, men ingen af metoderne har givet så meget effekt som denne metode. 

CS-behandlingen har nu haft effekt i mange år – mere end 10 år. Jeg lytter så vidt muligt til min krop, men de perioder hvor jeg har glemt det oplever jeg igen at få hjerteuro, træthed og dårlig nattesøvn.

Derfor kan jeg varmt anbefale denne behandlingsmetode og vil glæde mig til at blive så dygtig, at jeg kan hjælpe mange andre i fremtiden. Så min plan om at gå på efterløn som 66-årig kommer nok ikke til at holde af denne årsag.

Kh. Jytte