0
Din Kurv

Mit hår begyndte at gro igen

Af Anonym

I midten af februar 2012 begyndte jeg at tænke, at jeg havde mistet en del hår. Jeg frøs meget omkring hovedet og brugte meget hat. Derefter havde jeg lidt travlt men omkring midten af marts kunne jeg se det var ret galt. Jeg tog til min egen læge som henviste til en hudspecialist. Samtidig kom jeg i kontakt med Anne Dorthe Helth, som er ved at tage uddannelsen som Corrective Sounds behandler. Hun inviterede mit til et behandlingsforløb hos Corrective Sounds i forbindelse med undervisning. Her åbnede en ny verden for mig. Jeg fik en behandling ultimo marts samtidig med at min krop kunne fortælle at jeg ikke kunne tåle mælk, som jeg altid har drukket en hel del af. Jeg kunne heller ikke tåle ost og hvedemel. Så jeg indrettede mig på disse kostændringer samtidigt med, at jeg skulle tage en del vitaminer, mineraler og mælkesyrebakterier.

Der gik ikke lang tid før jeg begyndte at kunne mærke en forandring. Til at starte med mærkede jeg, at jeg ret hurtigt tabte mig. Jeg gik ikke på vægten men holdte mig bare stadig til diæten. Efter 14 dage konstaterede jeg dog, at jeg allerede havde tabt 5 kg. Jeg holdte mig til diæten og undgik sukker hvilket var nemt, da jeg fulgte den anviste citronkur. Selvom der var meget jeg skulle lave om, så gik det egentligt nemt – også med at høre lydende fra Corrective Sounds. Jeg fik det ind i min daglige planlægning.

Da jeg kom til en opfølgende behandling den 11. Maj kunne jeg se at jeg havde tabt mig 7-8 kg. Jeg fik taget et billede af mit baghoved og kunne nu se at mit hårtab var markant. Nu kunne jeg bedre forstå at mennesker i min omgangskreds havde spurgt bekymret til mig. En anden ting jeg også blev gjort opmærksom på var min pollen allergi. Pludselig kom jeg i tanker om, at jeg i år slet ikke havde haft allergi overhovedet. Det plejer ellers hvert eneste år altid at være slemt i april/maj. Noget af det som jeg også skulle spise var Husk. Det var ikke så nemt at få ned men heldigvis var jeg nu så meget i balance at jeg kunne reducere mængden til det halve. Jeg kan stadig mærke, at jeg har behov for hyppige toiletbesøg – men det er nok pga. den store væske mængde jeg indtager koncentreret et par gange om dagen. Jeg er blevet rådet til at fordele væske indtaget hen over dagen.

I starten af juni begyndte jeg selv at se, at der kom mange nye hår og det gjorde også, at jeg tror mere og mere på, at det er det rigtige jeg har gang i frem for at tage medicin. En anden tydelig forandring, jeg også kan se er min hud. Især i ansigtet. Jeg har altid haft meget røde blussende kinder med tydelige blodkar. Og uden jeg har bemærket det er det faktisk også forsvundet og jeg er meget tæt på, at have en normal hud. Her den 6. juli kan jeg også se, at jeg har tabt 12-13 kilo uden at gøre noget specielt for det, og håret er også rigtigt godt på vej. Min frisør kan også konstatere, når hun klipper mig, at der kommer masser af nye hår og at håret bliver tættere.
Jeg er slet ikke i tvivl om at dette er den rigtige vej at gå. Nogle gange skal man bare have de redskaber, der skal til for at få sin krop i balance igen. Men det er også lige som om, at man skal have synlige tegn på, at der er noget galt før man slår ørene ud og hører, der er andre muligheder end lægevejen.