Vendelbo-sanger kan optræde igen

Af Ib Grønbech

Jeg hedder Ib Grønbech, er vendelbo-sanger og er vel mest kendt for sangen:
”Hvorfor må jeg ikk’ få Beatles-hår”, men lad nu det ligge.
Jeg fik konstateret hypofysesvigt for en halv snes år siden, hvilket har medført, at min dagligdag er præget af træthed, samtidig med at energi niveauet er ret lavt.

Jeg har haft meget svært ved at optræde og måtte holde lange pauser ind imellem. Jeg fik foretaget en større operation i hjernen i 2010, med efterfølgende infektion i hjernestammen, så jeg måtte tilbringe 7 dage i respirator. Dette var en slem oplevelse, som jeg har haft svært ved at komme over. Tilfældigvis talte jeg med en bekendt, som anbefalede Bodil Ottesen, som jeg straks kontaktede.

Den første behandling husker jeg, som var det i går! Mens jeg lå på briksen, gik det hurtigt op for mig, at min krop og mine organer slet ikke fungerede, som de skulle.
Det vil være en større udredning, hvis jeg skal fortælle, hvad der IKKE fungere, så det vil jeg let og elegant springe over, men dog indskyde, at samtlige medianer i kroppen var tilstoppede, så jeg ikke kunne komme af med affaldsstofferne, hvilket jo er uhyre vigtigt for ens velbefindende. I det hele taget var min lange, så nogenlunde pæne krop, fuld af ”energi-slugere”, som bare sad og nød måltidet, samtidig med at jeg blev mere og mere dårlig, træt, skidt tilpas, ked af det, opgivende og modløs!

Jeg var meget spændt på, om Bodil kunne hjælpe mig ud af min triste situation.
Jeg var skeptisk og troede ikke rigtig på, at jeg ville få det bedre ved at lægge mig ned og lytte til underlige klokkelyde, bjælder og båthorn!!

Men ganske langsomt vendte energien tilbage! Bodil arbejdede sig stille og roligt frem til flere og flere ”skader”, som skulle bearbejdes – herunder arvelige emner, som lå gemt i generne, endda flere generationer tilbage!! Jeg kunne virkelig mærke, at der skete noget i kroppen og en skønne dag, fik fru Ottesen en ordentlig krammer, inden jeg forlod matriklen!!

Et kram er absolut ikke noget, nordjyderne uddeler af fri vilje.
I løbet af det næste halve års tid havde jeg det så godt, at jeg besluttede mig til at optræde igen. Jeg tager selvfølgelig hensyn til min kroniske lidelse og passer godt på mig selv, så jeg har energi til at stå på scenen. Nu har jeg det, som før operationen!
Nu lever jeg ”kun” med min sygdom og ”energi-slugerne” har forladt mig.

I øjeblikket besøger jeg Bodil hver tredje måned, da jeg gerne vil ”holdes ved lige”. Kører motoren ikke, som den skal – må den repareres i tide, mener jeg.
Tak for det hele Bodil – det har været en fantastisk rejse, som jeg kun kan anbefale!

Kærlig hilsen
Ib Grønbech