Et ”trivselsskub” til en 7-årig

Af Noahs mor

Vi er en familie på 4, hvor far arbejder i Norge i 14 dage af gangen, og det har han gjort i godt 2 år nu. Noah som er vores yngste dreng, har haft svært ved denne store omrokering i hans liv – at far ikke er hjemme hele tiden mere. Det har gjort hans hverdag til et helvede, så at han har følt sig uden for i skolen og mindre elsket af familien, ja han har ikke kunnet trives i hans lille krop. Og da Noah skal starte i 1. kl. med ny lærere og omgivelser, så går helvede løs. Han græder og vil ikke af sted, han slår og løber væk fra timerne, det hele er ham i mod. Så er gode råd dyre, når man ser sin 7-årige dreng på denne måde hver dag.
Vi prøver med skolepsykologen 2 timer om ugen. Skolens trivsels konsulent er også inde over, og deltager i timerne for at se, hvordan Noah har det og trives med lærer og andre elever. Vi har mange skænderier hjemme, og det hele bliver altid værre, når far kommer hjem. Det kan Noah ikke forholde sig til, da forventninger er store og glæden bliver så altid til afmagt.

En sød far fra Noahs klasse kommer en dag forbi med nummeret til Margit, som de har været glade for at komme hos. Så vi beslutter at prøve dette, da alt andet jo ikke har givet os så meget. Så vi har alt at vinde endnu.

Noah glæder sig til at se hvem Margit er, og hvad hun kan gøre for os. Den første gang vi er der, ja der bliver Noah meget fascineret over, at der igennem mor (v.h.a. muskeltesten) kan findes frem til alle oplysninger fra hjerne/krop, som Margit så skønt kalder computeren, og det er jo noget drenge på 7 år forstår. Der findes bl.a. ud af, at Noah faktisk har slået sit hoved ganske alvorligt i børnehave årene, og det syntes jeg var lidt uhyggeligt, at det kunne gå ind og sætte nogle grænser for hans trivsel i dag. Margit får rettet op på dette (og en del andre ubalancer i energisystemet). Efterfølgende var Noah lidt sur og ked af det i ca. 3 uger, hvilket Margit havde forberedt os på kunne være en reaktion på behandlingen, og efter dette, så vendte Noahs trivsel og humør 180 grader til det positive.

Vi skulle arbejde med Noah hjemme, og specielt hans far måtte ikke sætte for høje forventninger og krav, når han var hjemme fra Norge, snakke mere om følelser, så at Noah fik ord på hans vrede eller dårlige dage. Vi trappede ud af skole psykologen, da Noah selv kom og bad om det. Han var nu glad for at komme i skole, og elskede at lege med alle sine kammerater igen.

I dag har vi været til behandling hos Margit i alt 3 gange. Noah trives med sine omgivelser og elsker når far er hjemme. Vi har været rigtig glade for at komme hos Margit, som har hjulpet Noah og hans familie igennem en svær tid. Noah har nu også knækket læse koden, og elsker alt indenfor musik og matematik – dog kan der komme lidt med lærerne, da Noah er lidt af et ordens menneske, og er der rod i opgaverne, så kan humøret godt falde lidt.  Dette arbejder vi videre med.

Vi ser frem til endnu et samarbejde med Margit i det nye år, hvor vores ældste dreng, også skal møde hende.

En glad familie på fire